Citytrip naar Jeruzalem en Tel Aviv - Two cities one break

Bij deze reis is inbegrepen

  • Vlucht van en naar Tel Aviv
  • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
  • 4 overnachtingen
  • 4x ontbijt
  • Halve dag excursie onder leiding van een gids door Jeruzalem
  • Transfers
  • Reisgids
  • Diensten van onze lokale agent in Israël

  Prijs is op aanvraag en afhankelijk van de gewenste datum.

  Exclusief

  • Overige maaltijden
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Bijdrage Calamiteitenfonds
  • Reserveringskosten

  Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

  Informeer gerust naar de prijs en beschikbaarheid voor de datum die u in gedachten heeft. Wij maken graag een passend voorstel voor u.

Citytrip Israel

Israël is een bijzonder land. De twee grootste steden van Israël, Tel Aviv en Jeruzalem, zijn twee tegenpolen. Waar Tel Aviv hip en modern is en een bruisend nachtleven heeft, is er in Jeruzalem veel cultuur en historie te vinden. Oftewel, twee steden die ideaal zijn om te combineren!

Two cities one break

  Tijdens deze reis worden de twee grootste steden van Israël, het hippe en moderne Tel Aviv en het culturele en historische Jeruzalem, gecombineerd. In Tel Aviv geniet u van de heerlijke sfeer, vele restaurantjes en terrasjes en het mooie strand. Een bezoek aan Jaffa, een oude wijk in Tel Aviv, is zeker de moeite waard. Halverwege de reis brengt een transfer u vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem. Daar staat een rondleiding onder leiding van een gids en een bezoek aan Yad Vashem op het programma. Na deze 5-daagse reis zult u diep onder de indruk thuiskomen. 

  Hoogtepunten van de reis

  • De gezellig wijk Jaffa
  • Het heerlijke strand bij Tel Aviv
  • Een indrukwekkende tour onder leiding van een gids door Jeruzalem
  • Yad Vashem

Het programma van dag tot dag - Dag 1 & 2

Dag 1 – Aankomst in Tel Aviv
Met een directe vlucht vliegt u vanuit Nederland naar Israël. Aangekomen in Tel Aviv staat een transfer u op te wachten om u naar uw hotel in Tel Aviv te brengen. Gebruik de rest van de dag om heerlijk door de stad heen te lopen. Ondanks dat Tel Aviv nog een relatief jonge stad is, heeft het veel te bieden. Slenter door de gezellige, smalle straatjes, bezoek één van de vele museums of plof neer op een terrasje, er is genoeg te zien en te doen in Tel Aviv.

Dag 2 – Tel Aviv
Tijdens een bezoek aan Tel Aviv mag de wijk Jaffa niet overgeslagen worden. Jaffa betekent mooi in het Hebreeuws en dat is deze wijk zeker. Waar Tel Aviv hip, modern en bruisend is, vind je in Jaffa veel historie en rustige straatjes, het grootste deel van Jaffa is namelijk autovrij. Ideaal om een ochtend doorheen te wandelen.

Gebruik de rest van de dag om te relaxen op het heerlijke strand. Israël heeft een mediterraan klimaat waardoor het van maart tot november lekker weer is. Banana Beach is een aanrader, hier zijn veel leuke strandtentjes te vinden.

Het programma van dag tot dag - Dag 3 & 4

Dag 3 – Tel Aviv / Jeruzalem
Vandaag verlaat u het moderne Tel Aviv en vertrekt u naar het historische Jeruzalem. Tijdens een halve dag tour laat een gids u de hoogtepunten van Jeruzalem zien. De tour begint op de Olijfberg vanwaar u een prachtig uitzicht over de oude stad heeft. Via het Hof van Gethsemane en de Via Dolorosa worden de belangrijkste bezienswaardigheden als de Klaagmuur, de Geboorte kerk en de rotskoepel bezocht. De tour wordt afgesloten op de drukke markten van de Oude Stad waar u wat leuke souvenirs kunt kopen.

Dag 4 – Jeruzalem
Breng vandaag een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem. Yad Vashem is het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Een ieder die Yad Vashem bezoekt komt diep onder de indruk daar vandaan. De rest van de dag kunt u gebruiken om de bezienswaardigheden te bezoeken die u nog niet gezien heeft of om nog even te relaxen voor de terugreis.

Het programma van dag tot dag - Dag 5

Dag 5 – Terugvlucht
De laatste dag van deze mooie en indrukwekkende reis is aangebroken. De transfer staat voor u klaar om u vanuit Jeruzalem naar het vliegveld in Tel Aviv te brengen. U vliegt met een directe vlucht vanuit Tel Aviv weer terug naar huis.

Onze partner

Rondreizen naar de mooiste landen

Al 45 jaar organiseert Isropa reizen naar prachtige landen en gebieden; ze zijn er thuis en voelen zich er thuis. In de loop der jaren werden, stap voor stap, nieuwe landen aan de lijst van bestemmingen toegevoegd die alle gemeen hebben dat ze beschikken over een lange, veelal bewogen geschiedenis waarvan de sporen vandaag de dag nog goed zijn te bewonderen.

De meeste van de bestemmingen zijn aan zee gelegen zodat de kennismaking met een bijzondere cultuur desgewenst gecombineerd kan worden met een ontspannen strandvakantie.

Op alle bestemmingen hebben ze rondreizen samengesteld die voor zowel het eerste bezoek als voor ervaren bezoekers verschillende bezienswaardigheden combineren tot een complete vakantie.
Uiteraard zijn zij erg behulpzaam bij het samenstellen van een rondreis op maat.

Rondreizen

Wij hebben talrijke rondreizen samengesteld die individueel kunnen worden gemaakt. Er zijn rondreizen door Israel, Jordanie, Marokko en Oman. Tevens zijn er groepsrondreizen onder leiding van een gediplomeerde 'tourguide'. Uiteraard is het tevens mogelijk om een rondreis op maat voor u samen te stellen, onze ervaren reisexperts adviseren u graag.

Stedentrips

Heerlijk een paar dagen er tussenuit? Onze bestemmingen lenen zich uitstekend voor een stedentrip. De rijke cultuur en diversiteit van onze bestemmingen, zoals Tel Aviv, Porto, Valletta, Marrakech, Lissabon of Dubai maakt dat ook onze stedentrips voor elk wat wils bieden.

Zonvakanties

Door de zuidelijke ligging van onze bestemmingen is het gehele jaar geschikt als zonvakantie. Zowel Israël, Cyprus, Marokko, Oman als Jordanië en de Emiraten lenen zich ook in de wintermaanden uitstekend als vakantiebestemming. Sterker, in Oman en de Emiraten is het juist in de wintermaanden aangenamer. Bovendien is het prettiger om te reizen in de mildere temperaturen!